Besplatna dostava!
Besplatna dostava!
  • Moja Korpa
Prijavi se
5 ZABAVNIH ČINJENICA O GUMENIM BOMBONAMA - Candy Universe

5 ZABAVNIH ČINJENICA O GUMENIM BOMBONAMA


Autor: Marija ; Kategorija:

29.05.2020.

Gumene bombone sadrže želatin, šećer, arome, a želatin sadrži protein. Postoje i bombone bez šećera kao zdravija verzija.

Gumene bombone postoje mnogo duže nego što su ljudi toga svesni i čine najpopularniju i najtraženiju vrstu slatkiša. Još 1922. godine Hans Riegel napravio je prvi primerak gumenih meda inspirisan cirkusom. Od tada su gumene bombone nastale u raznim oblicima i ukusima.
 
Mi u Candy Universe-u se trudimo da ponudimo što različitije varijante u kojima obožavaoci gumenih bombona mogu da uživaju i da zadovoljimo sve ukuse. Evo i nekoliko zanimljivih činjenica o gumenim bombnonama.Velike gumene bombone
 
Postoji japanska kompanija koja po narudžbini radi repliku vašeg tela u prirodnoj veličini i to u potpunosti od gumenih bombona. Prema Ginisovoj knjizi svetskih rekorda najveći gumeni meda bio je težak svega 81 kilogram, a bio je visok preko 2 metra. Ako više volite džinovske gliste mogu se naći na internetu a njihova veličina je oko 2 metra, a težina oko 2 kilograma

Gumeni crvi

Da li znate da su gumeni crvi napravljeni tek 1981 godine, skoro 60 godina posle gumenog mede. Koncept je prvo zamišljen da privuče decu, a istovremeno odbije roditelje. Trend je bio apsolutno uspešan.
Danas su gumeni crvi druge po redu najpopularnije gumene bombone posle gumenih meda. 
Zdrave gumene bombone

Iako je teško tvrditi da su prvobitne gumene bombone nešto što je zdravo za vas, one svakako nisu štetne. Gumene bombone u stvari sadrže želatin, šećer, arome, a želatin sadrži protein. Postoje i bombone bez šećera kao zdravija verzija.
Mnogi farmaceutski brendovi počeli su da koriste oblik gumenih bombona kao varijantu za vitamine i druge hranjive sastojke. Deca ih obožavaju i lakše prihvataju jer ih doživljavaju kao slatkiš, a ne kao dodatak ishrani.
 

Neobični oblici


Verovatno ste videli više oblika od gumenih meda i crva u ponudi. Danas postoje mnogi zanimljivi i kreativni oblici, pored životinja tu su i oblici kao prsten, oblaci, sladoled...
U suštini oblik bombone zavisi apsolutno samo od kreativnosti da se napravi kalup.


Mediji i gumene bombone
 
Dizni je stvorio animiranu seriju za decu koja se bazirala na likovima od gumenih bombona i bila je jako uspešna dugo. Prikazivala se tokom devedesetih pa verovatno ima dosta onih koji se sećaju iz detinjstva.
Ako vas zanima kako je to izgledalo potražite na netu i uživajte dok grickate omiljene ukuse bombona.


Izvor: Candy Universe
Loading...