5 zanimljivosti o gumenjacima (jedna je za 18+)

image

5 ludih mini priča o gumenim bombonama

Gumenjaci, žvak, mljac, mmmm! Većina nas ih obožava! Da li je to zbog: 


- super osećaja pod zubima

- jer ih ima u 1000 različitih i ludih ukusa i oblika...

ili

- prosto zato što se svi pretvaramo ponovo u decu kad ih jedemo? Tačan odgovor je: verovatno sve to zajedno i još ponešto - gumene bombone su definitivno najzabavniji i najluđi slatkiši. Gumenjaci su poslastica koju ne vole samo super-ozbiljne osobe, jer da bi jeo gumenjake, moraš malo da si šašav i detinjast. Plus, ne jedu se viljuškom i nožem, a to je no-no u svetu super ozbiljnih. Idemo na listu - danas vam otkrivamo neke zanimljive činjenice i jedan recept sa ovim ludim slatkišima!1. Pre više od 100 godina, 1920. jedan naizgled običan poslastičar će ući u legendu.


Hansu Riglu, bombondžiji iz Bona (majke mi, bombondžija iz Bona u Nemačkoj)  je dosadio njegov posao i počeo je da eksperimentiše u svojoj kuhinji. Počeo je sa klasičnim tvrdim bombonama, menjao recept, dodavao, oduzimao sastojke i opa: napravio je prve gumene bombone! Odmah je bio siguran da je otkrio novi hit među slatkišima i osnovao je firmu Haribo. Poznato, a? HA(ns)RI(gl)BO(n). Tako je nastao naziv poznate firme. Prvi zaposleni je bila njegova žena Gertruda, koja je dostavljala gumene bombone vozeći bicikl. 20 godina kasnije, firma je toliko narasla i imala je preko 400 zaposlenih, pa je Gertruda konačno mogla da parkira svoj bicikl i u miru žvaće gumene bombone. 

2. Najpopularnije gumene bombone na svetu su gumene mede


Nema prodavnice koja prodaje gumene bombone, a da nema ovaj poznati oblik. Da li ste znali kako su se u početku zvale gumene mede? OK, pazite sad: “Mečka koja igra”. 3. Recept za pijane gumenjake


OK, broj 3 je za 18 + (preskoči ako si mlađi). Dakle, da li ste znali da možete sami da napravite gumene bombone sa alkoholom? Ovo je hit u klubovima i na žurkama i ima ih u inostranstvu u prodaji, ali možeš i ti da ih napraviš kod kuće, vrlo je lako!


Recept:

  • stavi svoje gumenjake u činiju (što više, to bolje!) Izbegni one kisele, sa šećerom preko, za ovo su najbolji oni glatki i slatki gumenjaci. 

  • Sipaj vodku u činiju, tako da ih tek pokrije

  • Ostavi na sobnoj temperaturi, nepokriveno, sve dok gumene bombone ne upiju svu vodku (nekih 7-8 sati)

 

Ovo spremi za žurku ili za neke opičene goste i garantujemo ti da će se ljudi oduševiti! Samo pazite na količine, “udara” jače nego što bi se reklo po ukusu! 4. OGROMAN MEDVED koji neće da pojede tebe, ali možeš ti njega


Na internetu se može naći u prodaji gumeni “meda” od 12 kilograma. 


Da, kupiš JEDNOG gumenog medu, teškog 12 kilograma! Na stomaku ima izrezanu činiju koju možeš da napuniš… pa, normalnim gumenim medama. Ovo gumeno čudovište ima 32 000 kalorija i u dinarima košta oko 19 000 plus 20% poreza. Ne znamo da li ih dostavljaju čak u Srbiju, ali tek da vam javimo da i ovo čudo postoji, pa terajte tetku iz Kanade da vam donese jednog. 5. Postoji crtani film u kojem su likovi gumene mede


Osamdesetih godina prošlog veka je kompanija Dizni napravila svoju prvu veću crtanu seriju za kanal NBC, “Avanture gumenih meda”. Zašto ne obične mede iz šume, već gumene, to ne znamo, tek - serija sa gumenim medvedima je postala pravi hit i bila je dugo izuzetno popularna i gledana. Time je dovela do toga da gumenjaci, a naročito gumene mede, postanu deo pop kulture zauvek! Zapravo, tek osamdesetih su gumene mede stigle u Ameriku i tek su tada tamo postale popularan slatkiš - upravo zahvaljujući ovom crtaću!Da ne mislite da postoji samo 5 zanimljivih stvari o gumenim bombonama - mi smo hteli da ovo  bude kratko i slatko. Naravno, iako su vam se sad prijeli gumenjaci…

… to nam je i bio cilj.Gumene mede imamo i mi, naravno, osim na štandovima i u mnogim miksovima gumenjaka. Ovo je samo par miksova u kojima imamo i gumene mede - pa nećemo da vam otkrivamo sve, potražite ostale na sajtu: A što se ostalih gumenjaka tiče, ljudi, znate gde ste. Ako ovde ne možete da nađete miks gumenih bombona po svom ukusu, nećete nigde! 


Ukoliko ste zbog prevelikog izbora neodlučni šta da probate, totalno shvatamo i ovde smo da vam pomognemo. Idemo...Ako voliš kisele gumene bombone, obavezno probaj Kiseli mix 1 i Kiseli mix 2. Kiseli gumenjaci su nam najpopularniji i najprodavaniji gumeni slatkiši na štandovima.
Ako voliš ukuse kao što su jagoda, malina, crveno voće, za tebe je Crveni mix.

Ako tražiš lep poklon za devojčicu, šaljemo te do miksa Gumenjaci za seku. Ako je devojčica atipična, može i Slaninica od jednoroga.

Ako tražiš neki super poklon za dečaka, baci pogled na miks Gumenjaci za batu.

I još jedan baš doslovno STRAVA poklon za dečake: 5 komada Nasmejanih čudovišta sa gumenim bombonama. Kupiš ovde svih 5 po ceni 4.

Obožavaš plavu boju? Pogledaj naš Plavi mix!

Toliko od nas. Uživajte u gumenjacima - dok god volite gumene bombone, to je dobar znak da imate i dalje to dete u sebi. Negujte ga, pazite i mazite! Ćaos! 


Odaberite način plaćanja koji Vam najviše odgovara.

Platite online karticom, nalogom za prenos ili kešom pri dostavi. Izaberite metod koji Vama najviše odgovara.

Telefonska pomoć

Potrebna Vam je pomoć pri poručivanju? Imate još neka pitanja? Naše kolege će vam izaći u susret svakog radnog dana od 08:00 do 16:00. Slobodno nas pozovite na 011 7138021

100% sigurna kupovina

Možete biti potpuno sigurni kada plaćate preko interneta na našoj stranici. Vodimo računa o bezbednosti Vaših podataka i poštujemo Vašu privatnost.

Sve cene na ovom sajtu su prikazane u dinarima. Porez je uračunat u cenu. Trudimo se da svi proizvodi budu prikazani sa tačnim nazivima, specifikacijama, slikama i cenama.

Vaša korpa je prazna

Pregledajte naše kategorije i
sigurni smo da ćete naći šta tražite!