Ima li slatkiša na vašoj uskršnjoj trpezi?

Uskrs je jedan od najveselijih praznika i širom sveta proslavlja se uz različite običaje i tradicije. U mnogim kulturama, slatkiši su neizostavni deo ovog prazničnog perioda, donoseći radost i slatku čaroliju za sve generacije.


U nekim zemljama, poput Sjedinjenih Američkih Država, Uskrs je prilika za organizovanje tradicionalnog lova na čokoladna jaja u dvorištima ili parkovima. Mališani se raduju tražeći skrivena jaja, dok odrasli uživaju u pripremi slatkih poslastica za svoje najmlađe.


U drugim delovima sveta, poput Engleske, ali i Srbije i Balkana, običaj farbanja i dekorisanja jaja je duboko ukorenjen u uskršnje tradicije. Porodica se okuplja kako bi zajedno ukrašavali jaja raznim bojama i šarama, stvarajući šarena i vesela jaja kao simbol obnavljanja života. Prvo ofarbano jaje se kod nas čuva u kući do narednog Uskrsa. Veruje se da ono čuva i od zla štiti ukućane i čitav dom, pa je poznatije kao Čuvarkuća. 


Osim farbanja jaja, tradicionalno je da se na Uskrs pripremaju razni slatkiši, kao što su čokoladna jaja, kolači. Ovi slatkiši se dele kao simbol zajedništva i radosti praznika i zato se često poklanjaju porodici, prijateljima i komšijama, a naročito dečici - kako bi se deljenjem umnožili sreća i blagostanje. 🐰🌷 Naša kolekcija slatkiša u uskršnjim kutijama će oživeti tvoju trpezu i uneti prazničnu radost u svaki zalogaj. Zašto ne dodati malo šarma i slatkog iznenađenja na tvoju uskršnju trpezu? Naše čokoladne dražeje, gumene bombone i čokoladna jaja sa veselim uskršnjim motivima su savršeni za dekorisanje, uskršnji poklon ili uživanje sa porodicom i prijateljima.


Uskrs je vreme radosti i darivanja, zato predlažemo da obradujete najmlađe slatkim iznenađenjima. Upoznajte naše uskršnje adute - Čuvarkuća sa čokoladnim ili Čuvarkuća sa gumenim slatkišima

Deca će biti oduševljena ovim simpatičnim poklonom koji unutra krije slatka iznenađenja. Jednako će biti oduševljene i njihove mame, bake, domaćice - kad pojedete čokoladno jaje Čuvarkuću, ostaje vam kutija koja je zamišljena da u njoj čuvate vaše prvo ofarbano jaje -  onu pravu Čuvarkuću. A za još veću radost poklanjanja, preporučujemo naše velike polutke jaja sa slatkišima. Ove bogate poslastice donose 400 grama ukusa i zabave, čineći ih savršenim poklonom za mališane. Videćete osmehe na njihovim licima ugledaju ovo slatko "Gnezdo"