Bul. Zorana Djindjica 181a

11070

 

Beograd

Beograd

RS

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbine preko 4.000,00 dinara.

Ta čuvena belgijska čokolada, s razlogom obožavana!

Belgijska čokolada je sinonim za kvalitet kada je svet čokolade u pitanju. A šta je čini tako posebnom? I zašto su belgijske praline nenadmašive? Proverite pa probajte.


Kada je hrana u pitanju, geografsko poreklo nam često mnogo znači prilikom odluke o kupovini. Tako,  na primer,  ajvar sa Filipina ili šljivovica iz Kine sigurno neće da vam budu asocijacije na nešto kvalitetno i dobro, jer se zna da su Srbija i Balkan najpoznatiji po njima, zar ne?


 E, isto važi i za belgijsku čokoladu.


Istina, kakao ne raste u Belgiji, kao što kod nas rastu šljiva i paprika, ali je zato prerada kakao semena u čokoladu tamo dovedena do vrhunca.


Industrija čokolade u Belgiji postoji već skoro 400 godina ( tačnije, povezuje se čak sa dalekom 1635. godinom). Priznaćete – sasvim dovoljno vremena da se ova priča oko proizvodnje dovede do perfekcije.


Dobar deo nacionalnog proizvoda Belgije čini upravo čokolada. Postoje ogromne firme koje se bave ovom proizvodnjom, ali i male radionice u kojima se prave ručno rađene čokolade.


Razvoj ove grane industrije doprineo je i razvoju novih proizvoda i inovacija na ovom polju, pa nije ni čudo što su baš tu nastale prave, pravcate, najukusnije praline.


Srećom, ne morate čak u Belgiju da biste ih probali.


Zato što su čista perfekcija,  nismo mogli da ih ignorišemo i postale su sastavni deo Candy universe ponude slatkiša


Više o njima malo kasnije. Za sad samo pogledajte kako izgledaju: 


belgijska čokolada


I dok želja da ih probate raste, hajde da vam damo i dobre argumente za to.


Šta to belgijsku čokoladu čini tako posebnom?


Najkraće rečeno: proces prerade.


Prvo – u njoj nema zamene kakao maslaca drugim biljnim masnoćama koje su jeftinije, ali značajno smanjuju i kvalitet čokolade ( palmino ulje na primer ili ono što ćete naći pod nazivom hidrogenizovana biljna mast).


Drugo – finoća čestica je stvar o kojoj se jako vodi računa pri izradi belgijske čokolade. Da bi ona bila lako topiva i kremasta dok se jede, kakao delovi se usitnjavaju na veličinu 18–20 μm kako slučajno ne bi bilo zrnastog osećaja u ustima. Na ovaj način se postiže da veličina čestica bude manja od razmaka između papila na jeziku ( sitne tačkice pomoću kojih osećamo ukus). Kada jedete belgijsku čokoladu, ne možete da ih osetite, već je doživljaj kremast.  U većini drugih zemalja prihvaćeno je da veličina čestica bude 25–30 μm.


Treće - u procesu prerade uklanjaju se iz čokolade svi nepoželjni ukusi, kao recimo kiselost do koje dolazi usled procesa fermentacije kakaoa. Ostaje samo ono najpoželjnije i najfinije – slatkasta kakao aroma koja je sinonim za dobru čokoladu.


Četvrto – umetnost topljenja čokolade je bitna. Da bi belgijska čokolada bila u čvrstom stanju na sobnoj temperaturi, a zatim se u ustima otopila u najfiniji krem koji možete zamisliti, ona mora proći kroz specifičan proces temperiranja. U  tom procesu ključno je da kakao maslac ostane primarno u formi V kristala ( a ima ih ukupno 6 i obeležni su rimskim brojevima od I – VI) . Tada je čokolada čvrsta na sobnoj temperaturi, ali se u ustima pretvara u krem.


Same ove 4 stavke govore vam koliko je pažnje ugrađeno u stvaranje nečega što je prepoznatljivo kao belgijska čokolada. Prosto da vam pođe voda na usta i da odmah poželite da ih okusite.


Ali to nije sve.


Belgijska čokolada dovedena je na jedan neprevaziđen nivo i umetnost ukusa koje vam predstavljamo u nastavku. 

Upoznajte belgijske praline


Mislite da možete sami da napravite praline? Pa, kako se uzme.


U različitim delovma sveta, pod pojmom praline podrazumevaju se različite poslastice. Ipak, belgijske praline su kraljice među ostalim pralinama i njih sigurno nećete sami napraviti. Oni koji su probali, slažu se sa nama.


 Prvo belgsjke praline , pa 100 mesta prazno, pa sve ostale praline ovoga sveta.


Zašto?


praline od belgijske čokolade


Praline na belgijski način nisu od bilo koje čokolade – nego od belgijske. O tome koliko je ona posebna, već smo dovoljno ispričali.


E sad, zamislite oklop od najfinije moguće čokolade punjen najfinijim raznovrsnim kremovima? 


Izazivamo vas da probate da oživite taj osećaj:  prvo zubima prelomite finu čokoladnu opnu, a onda se iz nje izlije savrešn krem koji se idealno stapa sa čokoladom koja počinje da se topi u vašim ustima. Može i neko čvršće punjenje prekriveno belgijskom čokoladom.


Nekad su to slični ukusi, nekad skladno upakovani kontrasti – ali su uvek nešto što obara s nogu.


Srećom, ne morate samo da zamišljate – možete i da probate! 


Dovoljno je samo da poručite kutiju belgijskih pralina sa našeg sajta i priuštite sebi to zadovoljstvo koje se ne propušta.


Verujte nam, kada njih probate, potpuno ćete promeniti svoj stav prema čokoladnim poslasticama.


Vrste belgijske čokolade


U zavisnosti od procenta kakaoa i kombinacije ostalh sastojaka, belgijska čokolada pravi se u više ukusa:

Crna belgijska čokolada


Pod pojmom crna čokolada podrazumeva se ona koja je napravljena bez dodatka mleka . Kada je u pitanju belgijska crna čokolada, onda ona mora da ima najmanje 40% kakao mase . Crne čokolade najčešće imaju 70-80% kako mase.  Belgijska varijanta se razlikuje po ukusu od drugih crnih čokolada jer je gorkasta , dok je kod drugih prisutan i kiselkast ukus. Crna čokolada može biti skroz gorka , ako joj se ne dodaje šećer, ali i slatko-gorka ukoliko ima šećera.


Mlečna belgijska čokolada


Za razliku od crne čokolade, ova ima u svom sastavu mleko i manji procenat kakao mase, najmanje 12%. Slatkog je ukusa i sinonim za polslasticu zvanu čokolada.

Belgijska bela čokolada


Bela čokolada nekima uopšte nije čokolada, jer nije braon boje i sadrži 0% kakao mase.  No, kako masa i kakao maslac nisu isto. I jedno i drugo produkt je kakao semena. Belgijska čokolada se uglavnom pravi od 100% kakao maslaca i ne koriste se zamene koje su u drugim čokoladama često i primarne . Kako je kakao maslac  ipak deo kakaoa – mi smatramo da ovako napravljena bela čokolada jeste čokolada. U nju se još dodaje i šećer, mleko i lecitin.


A pomenućemo samo i ovu...


Belgijska čokolada u granulama


Nije u pitanju neka specijalna poslastica ovog oblika. Ovo je čokolada namenjena za dalju preradu i tempreriranje izradu pralina i ručno pravljenih čokolada.


Gde se može kupiti najbolja beligijska čokolada?


Ne tražite dalje, na pravom ste mestu!


Candy universe za vas ima jedinstvene ručno rađene table od belgijske čokolade crne, mlečne, bele i rubi.. Možete ih naći klikom na link:  čokolada.


Ako tražite najbolje od najboljeg, onda probajte odmah belgijske praline.  Mi smo hteli da budemo posebni , pa smo birali ukuse kakvi se retko mogu kod nas naći.


Jedinstvene praline neponovljivih ukusa možete ih kupti online klikom na opciju:  Praline.


Ne samo da su ukusne za sopstvene prohteve, nego su ovako upakovane i odlična ideja za poklon


Šta drugo da vam kažemo, osim - probajte čokoladu na belgijski način.


Videćete da će vam se otvoriti jedan sasvim novi čokoladni svet iz kojeg vam se više ne vraća nazad.


Odaberite način plaćanja koji Vam najviše odgovara.

Platite online karticom, nalogom za prenos ili kešom pri dostavi. Izaberite metod koji Vama najviše odgovara.

Telefonska pomoć

Potrebna Vam je pomoć pri poručivanju? Imate još neka pitanja? Naše kolege će vam izaći u susret svakog radnog dana od 08:00 do 16:00. Slobodno nas pozovite na 011 7138021

100% sigurna kupovina

Možete biti potpuno sigurni kada plaćate preko interneta na našoj stranici. Vodimo računa o bezbednosti Vaših podataka i poštujemo Vašu privatnost.

Sve cene na ovom sajtu su prikazane u dinarima. Porez je uračunat u cenu. Trudimo se da svi proizvodi budu prikazani sa tačnim nazivima, specifikacijama, slikama i cenama.

Vaša korpa je prazna

Pregledajte naše kategorije i
sigurni smo da ćete naći šta tražite!