Napravite sami slatki sto koji će se dugo pamtiti

Kreirajte sami nezaboravan slatki sto. Nije teško! Pred vama su inspirativne ideje i trikovi za slatke trenutke koji će dugo ostati u sećanju!


Šta je slatki sto?


Ako ga zamišljate kao deo enterijera koji se nalazi u kućici one veštice koja je zarobila Ivicu i Maricu u čuvenoj bajci, onda možda mislite da izgleda ovako: čokoladna tabla kao površina stola i slatki roleri punjeni kremom koji su postavljeni kao njegove noge. Dobro, vi možda imate i bujniju maštu.


No, ovde ne pričamo o takvoj vrsti slatkog stola.


Mislimo na ono ćoše u prostoriji za slavlja koje je rezervisano za poslastice, bilo da su u pitanju lične ili neke korporativne proslave. Naravno, nisu to samo nasumično nabacani slatkiši, nego je i estetski uređeno tako da je ovo ćoše dekoracija za sebe. Dakle, pored spektakla koji će doživeti nepca pri susretu sa đakonijama sa ovog stola, u pitanju je i  vizuelni spektakl.


Najčešće se slatki sto prilagođava nekoj temi.


Recimo:

 • ​ako je dekoracija slavlja u određenoj boji  - onda će se verovatno i slatki sto uklapati u to.
 • ​ako je u pitanju slatki sto za 20. rođendan, onda može sve biti na temu broja 20dekoracija za slatki stoKreativni ste? 


Zavrnite rukave i složite slatki sto kakav će vaši gosti dugo prepričavati.


 To uopšte ne mora da bude neka velika proslava značajnog događaja. Neka je i kućna žurka – sto sa slatkišima će sigurno obradovati vaše goste.


Kako napraviti slatki sto?Od ideje do realizacje put ide ovako:

Pa, pre svega treba vam oprema za slatki sto:


 • stoljnaci
 • neobični poslužavnici
 • baloni
 • cveće
 • teglice za slatki sto
 • čaše
 • salvete
 • ukrasni lampioni


Prilikom izrade i dekorisanja možete se poigrati bojama, vrstama slatkiša, različitim visinama i spratovima na kojima se oni nalaze. Na slatkom stolu mogu se naći kolači, krofnice za slatki sto, mafini i medenjaci. I to je klasika.


Torta, kao kraljica slatkiša, obično se senzacionalno izbacuje u nekom određenom trenutuku, pa onda i  ona bude deo slatke ekipe.


No, istini za volju,  to je ponekad puno posla. Treba sve to ispeći, pa dekorisati i to najčešće NE MOŽETE SAMI.


Želite jedinstven slatki sto koji će biti vaših ruku delo ? imamo bolju ideju!


Napravite slatki sto od bombona!


Zašto su bombone za slatki sto bolja ideja?


Prvo – jer nisu kolač. Torta je kolač, kao i mafini, krofnice,medenjaci i popsi i to sve treba pripremiti, a onda i ukrasiti  Bombone su ipak gotov proizvod, koji je već obojen i ukrašen, koji samo treba adekvatno pretvoriti u dekoraciju. 


Drugo - svi mogu da se zaslade. Bombone su sitne poslastice i ima ih dosta, pa svako može da priđe da se zasladi.  Kolači su nekad ograničeni što se količine tiče, pa ih mnogi gosti i ne probaju. 


Zato vam u nastavku nudimo neke osnovne ideje za slatki sto na naš način.


Slatki sto sa gumenjacima


Bilo da treba da se poigrate bojama kada kreirate slatki sto, ili želite totalno šarenilo, gumene bombone su pravi izbor.


Ovo je idealno rešenje za dečije proslave, mada ne dajte da vam mi ograničavamo maštu. Tu smo da damo iskru ideje, a vi je dalje raspirujte po svojoj volji


Dakle: treba vam konkretna zamisao i bombone na meru.


Činjenica je da baš ne možete da kupite one gumenjake u kesicama u prodavnici, da biste stvorili neki sklad  u bojama. Zato je Candy universe pravo mesto na kom treba da se snabdete bombonama, jer tu možete naći najveći izbor koji možete zamisliti.


A gde to tačno?


Ako se nalazite u Beogradu, Novom Sadu, Nišu ili Kragujevcu, najbolje je da svratite do našeg štanda i izaberete šta vam treba. 


Svega ima: crvene, zelene, plave bombone, voćkice, životinjice, trake, gumene špagete, kolutići, mede, slatke a i kisele bombone


Evo gde se sve štandovi nalaze: kontakt


Ako ste u nekom manjem gradu, onda gumenjake nabavite online, tako što posetite naš shop i naručite šta želite, a to vam onda šaljemo na kućnu adresu.


Kako ponuditi gumene bombone?


 • Možete ih rasporediti na poslužavnike, staviti ih u staklene posude ili tanjiriće.
 • Možete ih ostaviti u našim kutijama sa slatkišima. Boju kutije birate sami pri naručivanju ( jednu od ponuđenih) pa i one mogu da budu deo dekora.
 • Gumenjaci mogu biti i personalizovani pokloni za goste. Možete ih staviti u male kutije ili vrećice sa slatkišima i darovati gostima kao uspomenu na vaš događaj.


slatki sto za rođendan


Ako imate određenu temu za vaš događaj, gumenjaci se mogu uklopiti u tu temu na kreativan način.


Evo kako.


Slatki sto za devojčice


U ovom slučaju, možete birati gumenjake po boji.


Npr. ako je tema crvena boja, možete izabrati samo crvene gumenjake.

Možete servirati bombone u tacnama specifičnih oblika, recimo u obliku srca.

Možete kombinovati žute , crvene i zelene slatkiše, pa od njih praviti cvetne oblike ili pak male bukete od slatkiša.


Slatki sto za dečake


I ovde možete da se poigrate bojama pa da izaberete, recimo, samo plave ili samo zelene gumenjake.


Tema proslave može biti recmo džungla ili životinsjko carstvo, pa na slatki sto poređajte gumenjake u obliku majmuna, flamingosa, crva, paukova, delfina, meda...

Za one malo starije, obično se pri dekoraciji ide na neku elegantniju varijantu. Evo na šta mislimo.


Čokoladni slatki sto


Neodoljivi slatko sto možete napraviti od čokolade i čokoladnih bombona.


I ovde se možete poigrati bojama.


Primera radi, ako je u pitanju slatki sto za svadbe ( a nekako je belo simbol za taj događaj) , onda se može na nekoj tamnijoj pozadini servirati raznovrstan asortiman dražeja od bele čokolade.


No, čokolada je elegantna i luksuzna sama po sebi, zato je deo bombonjera koje se daju na poklon. 


Ne mora da bude jednobojna dekoracija, ali možete napraviti podele po ukusima: na jednoj strani suvo voće sa čokoladom, na drugoj orašasti plodovi, na jednoj tacni veće, a na drugoj manje kuglice za slatki sto, na jednoj dražeje od crne čokolade.


Možete slatkišima da ispunite inicijale mladenaca. Ovako na primer: 


slatki sto za svadbu


A da vam kažemo - dražeje uopšte ne moraju da budu samo crne ili bele. Na našim štandovima možete neći i bademe u slatkom omotaču u raznim bojama.


Da ne bi bilo sve u kuglicama, predlažemo da razbijete monotoniju belgijskim pralinama. Verujte nam, o vašem slatkom stolu i izboru delicija na njemu pričaće se danima.


Evo još nekih predloga.


Slatki sto za krštenje


Krštenje je važan dan koji zaslužuje da se proslavi, a i zasladi.


Kako napraviti slatki sto za ovu priliku?


Najčešće se biraju nežne pastelne boje za ovakav slatki ketering: svetloroze, svetloplave, žute ili zelene. Njih ćete možda teže dočarati bombonama, jer one su uglavnom neke intenzivnije varijante.


I šta onda?


Iskoristite gumene bombone baš u te svthe - neka budu detalj koji će da razbije monotoniju boja. Ako je sve pastelno roze, ubacite detalj sa crvenim bombonama . Ako je sve svetlo žuto, mestimično rasporedite i intenzivnije žute bombone. Možete ih iskombinovati sa bojom balona, cvetova i sličnih dekoracija.


Bombone su pogodne i da se njima ispisuju slova, pa tako možete napraviti od njih natpis sa imenom deteta recimo ili samo prvo slovo imena. 


slatki sto za decu


Slatki sto za 18. rođendan


Punoletstvo jeste ulazak u svet odraslih, ali nikad ne treba da zaboravite na dete u sebi. Zato, neka slatki sto za punoletstvo bude simbolika tog dečijeg duha koji u nama nikada ne spava. Neka bude veselo i šareno.  Popunite ga gumenim bombonama na više nivoa, a možete dati i lični pečat. I ovde možete ispisati bombonama ime slavljenika, broj godina, datum rođenja...


Naravno, možete isto uraditi i sa čokoladnim bombonama, a šarenilo dodajte dekoracijama oko slatkiša. 


ideje za slatki sto


Ideje za slatki sto su neiscrpne i mogu vam pomoći da unesete dodatnu dozu šarma i kreativnosti u svaku proslavu ili događaj. Bilo da se radi o rođendanu, krštenju, venčanju ili bilo kojoj drugoj prilici, ovo ćoše može biti sjajan način da obradujete svoje goste i stvorite nezaboravno iskustvo. 


Uz naše bombone i vašu maštu, verujemo da će se o slatkom stolu koji ste sami napravili još dugo pričati.

Odaberite način plaćanja koji Vam najviše odgovara.

Platite online karticom, nalogom za prenos ili kešom pri dostavi. Izaberite metod koji Vama najviše odgovara.

Telefonska pomoć

Potrebna Vam je pomoć pri poručivanju? Imate još neka pitanja? Naše kolege će vam izaći u susret svakog radnog dana od 08:00 do 16:00. Slobodno nas pozovite na 011 7138021

100% sigurna kupovina

Možete biti potpuno sigurni kada plaćate preko interneta na našoj stranici. Vodimo računa o bezbednosti Vaših podataka i poštujemo Vašu privatnost.

Sve cene na ovom sajtu su prikazane u dinarima. Porez je uračunat u cenu. Trudimo se da svi proizvodi budu prikazani sa tačnim nazivima, specifikacijama, slikama i cenama.

Vaša korpa je prazna

Pregledajte naše kategorije i
sigurni smo da ćete naći šta tražite!