Kako napraviti buket od slatkiša i šta je BOLJE od toga!

Pitate se kako napraviti buket od slatkiša? Objasnićemo korak po korak, ali i ponuditi neke prečice do idealnog poklona.


Slatkiši na poklon su super. Samo, ne možete ih upakovati bilo kako. Upravo iz tog razloga nastali su buketi od slatkiša i sve su popularniji.


buket od slatkiša


Ovakvi buketi mogu se poklanjati u raznim situacijama, ali obično su to neki mali lični praznici. Kako uglavnom liče na cveće, obično su namenjeni ženama. Poklon za muškarca pre će biti u nake kutija sa slatkišima.


Kada su devojke u pitanju, buket može biti:


A šta buket od slatkiša podrazumeva?


Isto ono što i buket od cveća:


Aranžman od slatkiša, ukrasnih papira i traka.


Podrazumeva se, treba da je skladan i elegantan. Za pojedine možemo reći i da su prava umetnost.


Ne moraju tu da budu samo slatkiši. U kombinaciju se može ubaciiti i cveće, ali i voće. Baš ako insistirate, komotno možete ceo jedan meni da stavite u jedan ovakav jestivi buket: od hamburgera ili pečenja, nekoliko paradajza i krastavaca za salatu, pa do deserta  u vidu slatkiša i čokoladica. No, to je sad stvar mašte i veštine.


Da li vam onda za pravljenje jednog takvog buketa treba poseban talenat?


Proverite kako se pravi, pa procenite sami.


Šta vam je potrebno da napravite buket od slatkiša


Spremni da se oprobate u ovoj veštini?


Nabavite sledeće:

  • Drveni štapići. Kada je cveće u pitanju, pravljenje buketa olakšava činjenica da ono ima grane. Slatkiši ne rastu na grani. Možda neke njihove sirovine jesu sa grane ( recimo kakaovac od kog se pravi čokolada), ali to nam ne pomaže mnogo u pravljenju jestivog buketa. Grane , zato, treba improvizovati.  U te svrhe najčešće se korste drveni štapići za  roštilj.
  • Slatkiši – ovde je bitno da vodite računa da mogu da se probodu, a da se pritom ne raspadnu. Znači, neke tvrde bombone će ići teško u buket. Mogu da budu čokoladne, ali da punjenje nije tvrdo ( kao što su orašasti plodovi) , ali ni tečno ( da ne iscuri) . Mogu da budu i gumene bombone.
  • Ukrasni papir
  • Ukrasne trake
  • Lepljiva traka
  • Mašta i kreativnost

 

Kako napraviti buket od slatkiša od ovih stvari?  


Sledite  korake:


1. korak  - Potrebno je  izabrati vrstu buketa koji pravite. Tu je najbolje da se vodite time koju vrstu bombona najviše voli osoba kojoj je aranžman namenjen.

Tako možete napraviti:


2. korak: Izabrane slatkiše nabosti na drvene štapiće. U zavisnosti od toga kako ste zamislili buket , svaki slatkiš možete na neki način umotati  u ukrasni papir . Taj papir će imitirati latice cveta.


Evo jedne ideje sa Pinteresta:

3. korak:  Nakon toga, poređate sve u buket i pričvrstite štapiće jedne za druge pri dnu. Najbolje da zalepite trakom.


4. korak: Sada sve to uvijete u ukrasni papir da se ne vide drvene drške, već samo ono što čini jestivi buket od slatkiša.


5.korak: Zavežete preko toga ukrasnu traku u mašnu i – gotovo.A šta ako niste dovoljno vešti u ovome?


Onda  imate 2 opcije:

  • da kupite buket od slatkiša, umesto da ga sami pravite
  • da poklonite nešto još bolje od toga


Ako se pitate šta je ovo drugo, nastavite da čitate i otkrićete.


Bolje od buketa sa slatkišima – Candy universe box


U suštini, ono što vama u ovom slučaju treba jesu - lepo upakovani slatkiši.


Ako poželite da kupite jedan buket,  videćete da cene baš i nisu naivne. Pri tom, nije u pitanju Bog zna kolika količina slatkiša.


Candy universe box je bolja ideja i više se isplati. Lepo je upakovan, ne morate da se mučite oko toga, a pri tom je količina slatkiša u njima značajna – 900 grama čokoladnih dražeja ili gumenih bombona. I to ne bilo kakvih bombona – nego vrlo kvalitetnih i ukusnih ( i to ne kažemo samo da bismo se hvalili)


Osim što Candy universe kutija sa slatkišma izgleda lepo i svojevrstan je ukras, ona je i više od toga.  Ima i zaštitnu ulogu: štiti slatkiše od uticaja spoljašnje sredine i prljavštine. Ipak to treba da se jede, zar ne?


Znači, spojili smo lepo, ukusno, isplativo i praktično. Ako to nije dobra ideja za poklon, onda ne znamo šta jeste ( dobro, sad se malo hvalimo, ali ne zamerite nam)


Nije loše da objasnimo i ovo...


Zašto su kupovni buketi od slatkiša toliko skupi?


Ako se upustite u avanturu pravljenja istog, videćete da to i nije baš 5 minuta posla. Dakle, pravljenje jednog ovakvog buketa zahteva nečije vreme – a vreme je novac. Da ne pričamo da zahteva i veštinu i maštu i kreativnost koje takođe treba platiti.


No, tu nije kraj.


Iz higijenskih razloga, poželjno je kupiti neku bombonjeru koja je punjena bombonama sa omotom. No, ovakve bombonjere često su skupe, a poluprazne. Ako nas pitate, to baš i nije idealan primer najbolje bombonjere. Evo koje uslove ispunjava dobra bombonjera

Bilo kako bilo, za pristojan buket treba nekoliko takvih polupraznih bombonjera koje imaju umotane slatkiše – ili će biti oskudan što se sadržaja slatkiša tiče. A to opet treba uračunati u cenu.


Osim sa bombonama, možete napraviti i buket od čokoladica, koji može biti povoljnija varijanta. Naravno, čokoladice treba da budu upakovane u papir.


Vi realno možete napraviti buket i od gumenih i čokoladnih bombona bez omota. Međutim, posle toliko pipkanja,nameštanja, ukrašavanja... diskutabilno je hoće li to zaista biti jestiv buket od slatkiša.


Osim bombona, trebaju vam  i ukrasni papiri i trake koji isto nisu jeftini.


Sve u svemu , krajnji produkt je više papira i traka nego slatkiša


Lepo izgleda, zaista!


Ipak, mi kao pravi sladokusci više volimo da je „slatko i ukusno“ nego „ukrasno“. Zato mislimo da je Candy box bolja ideja. 


Na vama je da procenite šta bi želela osoba kojoj poklanjate buket od slatkiša – da li će je više obradovati ukrasni momenat ili ozbiljna količina slatkiša.

 

Mi smo se potrudili da napravimo balans između ta dva: da spojimo lepo, praktično, kvalitetno i količinski zadovoljavajuće.


Ipak ako želite i da izgled obara sa nogu, obratite pažnju na sledeće...

Praline kao alternativa


Kada su u pitanju belgijske praline, teško je reći da li su lepše ili ukusnije. One su odličan izbor bilo da vam treba poklon za devojku ili možda čak korporativni poklon.


Candy universe praline ne prodajemo u buketu, ali kao i sve naše slatkiše, možete ih nabaviti u kutiji. Ova koja je punjena  pralinama izgleda krajnje elegantno.


Praline možete i sami napraviti. Ako razmišljate o tome, nije loše da pročitate ovaj tekst: Praline: kako se prave i kakvu tajnu kriju ispod čokolade


Za koju god opciju da se odlučite, znajte da su slatkiši odlična ideja za poklon – bilo da su u pitanju čokoladni buketi , Candy universe box ili naše praline.


Ako ste neodlučni šta je bolje – onda od svega po komad. 


Neće da se baci!


Odaberite način plaćanja koji Vam najviše odgovara.

Platite online karticom, nalogom za prenos ili kešom pri dostavi. Izaberite metod koji Vama najviše odgovara.

Telefonska pomoć

Potrebna Vam je pomoć pri poručivanju? Imate još neka pitanja? Naše kolege će vam izaći u susret svakog radnog dana od 08:00 do 16:00. Slobodno nas pozovite na 011 7138021

100% sigurna kupovina

Možete biti potpuno sigurni kada plaćate preko interneta na našoj stranici. Vodimo računa o bezbednosti Vaših podataka i poštujemo Vašu privatnost.

Sve cene na ovom sajtu su prikazane u dinarima. Porez je uračunat u cenu. Trudimo se da svi proizvodi budu prikazani sa tačnim nazivima, specifikacijama, slikama i cenama.

Vaša korpa je prazna

Pregledajte naše kategorije i
sigurni smo da ćete naći šta tražite!