Bul. Zorana Djindjica 181a

11070

 

Beograd

Beograd

RS

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbine preko 4.000,00 dinara.

Čokoladne bombone – kraljice među bombonama!

Čokoladne bombone su zaista posebne i mnogi ih smatraju kraljicama među bombonama. One su daleko više od običnog slatkiša. Zašto je to tako? Evo o čemu se tu radi.


Kada se pomenu bombone, šta vam prvo pada na pamet?


Da treba da ih nacrtate, kako biste ih nacrtali?


Verovatno one tvrde vrste bombona zavijene u papirić.


Međutim, kada jednom probate čokoladne bombone, onda vam one postanu najpoželjnija misao kada se pomene ovaj pojam. S razlogom.

Vrste čokoladnih bombona


Čokoladne bombone se razlikuju na više načina.


Ako govorimo o obliku bombona od čokolade, onda imamo:


  • čokoladne dražeje – one su uglavnom loptastog ili jajastog oblika – najlakše ih je opisati kao čokoladne kuglice. Veličina može varirati, neke su sitnije, neke krupnije. Ipak, nikad nisu previše krupne, jer onda ne bi bile bombone nego neka druga varijanta slatkiša ( recimo, čokoladni kolač)
image


  • čokoladne praline – mogu biti zaista raznovrsnih oblika, pa i boja. Ono što je karakteristično jeste da je u pitanju čokoladni oklop sa nekim ukusnim punjenjem. 


image

​Evo, pogledajte i naručite odmah klikom ispod.

Praline - velika luksuzna kutija sa magnetom

SKU: 6557282

520 grama najfinijih belgijskih pralina u luksuznoj kutiji

3,650.00 RSD

Cena uključuje porez u iznosu od 20%.

Cena bez poreza 3,041.67 RSD .

Ovaj proizvod trenutno nije dostupan.

Proizvod je na stanju i dostupan za kupovinu .

Preostalo proizvoda na stanju: 90 .

Kada je u pitanju čokolada od kojih su pravljene, onda je osnovna podela na sledeće:


  • čokoladne bombone od crne čokolade – umereno slatka varijanta sa različitim punjenima. Ako vam trebaju elegantni , prefinjeni slatkiši za uz kafu – ovo su pravi. Ako vam trebaju ukusni posni slatkiši – nema boljih.
  • čokoladne bombone od mlečne čokolade - standard među čokoladnim bombonama. Svi ih vole , uz sve idu, savršeno se kombinuju sa drugim ukusima.
  • čokoladne bombone od bele čokolade – jedinstven spoj za prave čokoljupce je bela čokolada u kombinaciji sa onim sastojcima koji najbolje ističu njen ukus. Mi ćemo izdvojiti neke iz našeg Candy universe boxa sa belom čokoladom za koje su naši korisnici rekli da su najbolji: liofilizovana jagoda u beloj čokoladi, suvo grožđe sa rumom u beloj čokoladi, malina krispi kuglice, suve smokve u beloj čokoladi sa borovnica posipom.

To su samo neke beločokoladne bombone koje možete naći u ovom našem mixu.

Mix dražeja od bele čokolade

SKU: 2177351

900 grama dražeja od bele čokolade u 9 izvanrednih ukusa

2,770.00 RSD

Cena uključuje porez u iznosu od 20%.

Cena bez poreza 2,308.33 RSD .

Ovaj proizvod trenutno nije dostupan.

Proizvod je na stanju i dostupan za kupovinu .

Preostalo proizvoda na stanju: 1729 .

​Naravno, neka dublja podela išla bi na onu sa konkretnim ukusima kao što su čokoladne bombone sa kikirikijem, sa višnjom, sa kafom, kandiranim đumbirom ili ananasom, kokosom...No mi možemo da nabrajamo do sutra i stvaramo zazubice. Nije to poenta. 

 

Kada su slatkiši u pitanju, glavno pravilo glasi: Manje pričaj, više jedi.


A evo i jedne zanimljivosti...


Čokoladne bombone pravljene za vojnike


Većina čokoladnih bombona je boje čokolade. Međutim, ima i onih šarenih, koje liče na male tabletice punjene čokoladom. Znate da govorimo o čuvenim M&M bombonama ( i njiovim raznim varijacijama ) . 


bombone sa čokoladom


Da li ste znali da su one inspirasne slatkišima koji su pravljeni za vojnike tokom Španskog civilnog rata? 


Ove čokoladne bombone specifične su po tvrdom slatkom omotaču raznih boja kojem je uloga da zapravo spreči topljenje ovih slatkiša i njihovu konzumaciju bilo gde i bilo kad.


Primenjivo je i danas. Dakle, ako tražite čokoladne bombone za put – ove su pun pogodak. Svratite do našeg štanda po zalihu. Prvi slogan M&M bombona ih je savršeno opisivao: Tope se u vašim ustima, a ne u vašoj ruci. 


Ova priča nas zapravo dovodi i do sledećeg...


Kako se čuvaju čokoladne bombone?


Idealno mesto za čuvanje čokoladnih bombona je daleko od ostalih koji ih mogu naći i pojesti ih. Ako vas taj odgovor zanima – budite maštoviti. Zadnja polica u špajzu, negde među knjigama, u koferu za put...gde god ima  adekvatnih uslova opisanih koju rečenicu niže.  


Ipak najbolje je da delite slatkiše, jer ćete tako podeliti i sreću. Na našem sajtu uvek možete naručiti novu turu i potruditi se da ih uvek ima.


Što se uslova čuvanja tiče, idelano je da čokoladne bombone budu na suvom mestu, neizložene toploti i drektnom suncu i zatvorene. Kad otvorite - pojedite. Ono što ne pojedete - opet dobro zatvorite. Ovo je razlog zašto mi naše Candy universe slatkiše pakujemo u kutije. Nije lako pojesti 900g slatkiša odjednom. Ovako, ono što ne pojedete, možete zatvoriti. 


Vazduh, sunce i temperatura mogu uticati na njihov kvalitet , izgled, ukus...Idealna temperatura za čuvanje čokoladnih bombona je sobna,  od 18-21 stepen. Čuvanje u frižideru može ako je baš neophodno, odnosno ako je temperatura u prostoriji preko 21 stepen.  Generalno, frižider se ne preporučuje za čuvanje, jer je to vlažnija i hladnija sredina od one koju čokoladne bombone vole.


Kako se prave čokoladne bombone?


Kako druugačije nego od čokolade. Ipak, čokolada ne može biti bilo kakva, već samo ona najkvalitetnija, jer se samo ona na adekvatan način topi i spaja sa drugim sastojcima.


Čokolada je obično spolja, a iznutra su različiti sastojci: od orašastih plodova, preko suvog ili liofilizovanog voća, do krispastih kuglica i tečnih punjenja.


O receptima i trikovima za pravljenje čokoladnih bombona već je bilo reči kada smo objašnjavali šta su praline i kako se prave.


Ovde ćemo izdvojiti samo 2 specifične metode:

  • ako je punjenje čvrsto, onda se uglavnom radi o prelivanju čokoladom ili se sastojci umaču u nju.
  • Ako je punjenje tečno, onda se čokoladne bombone prave u specijalnim kalupima. Prvo se napravi čokoladni oklop koji se ohladi. Zatim se taj oklop puni adekvatnim punjenjem. Na kraju se sve opet zatvara slojem čokolade i vadi iz kalupa nakon hlađenja.


Ambalaža čokoladnih bombona. Kako se pakuju?


To zavisi od toga da li kupujete čokoladne bombone na meru ili već upakovane.


Ako ih, primera radi, kupujete na našim štandovima, uglavnom ćete ih dobiti u papirnoj kesici. No, ako su oni za neku posebnu priliku, naglasite našim prodavcima da vam ih spakuju u kutiju po vašem izboru.


Ovde ipak želimo da napomenemo nešto mnogo važnije – na našim štandovima čokoladne bombone, kupuju se po principu Pick and mix. To znači da sve imaju istu cenu i ono što na kraju merimo jeste težina kupljenih slatkiša. 


Zašto ovo radimo? 


Zato jer znamo kako je teško kada stanete pred štand pun raznovrsnih čokoladnih bombona sa najrazličitijim punjenjima i onda od vas neko očekuje da izaberete samo jednu vrstu. Osećaj nakon toga nije baš sjajan. Uvek se pitate da li je možda bolje bilo da ste izabrali druge bombone.

Čovek, prema nekim istraživanjima, može da donese odluku kada ima do 7 izbora. Više od toga zahteva odeđenu analizu, a to je naporno. Lakše je odustati od kupovine. Zbog toga su mnogi brendovi ograničili svoj asortiman u ponudi.


 Ne i mi!


 Mi smo Candy univerese – totatlno drugačiji od drugih.


 Zato kod nas na štandovima možete kupiti od svake čokoladne bombone po malo i tako ih probati sve.


Da su čokoladne bombone posebne, govori i činjenica da se upravo one najčešće pakuju u lepu ukrasnu kutiju i daju na poklon.   Govorimo o čuvenim bombonjerama. Ipak, nisu sve bombonjere iste, čak i kada su punjene čokoladnim bombonama. Ima nešto što odvaja dobre od loših.  Informišite se zato koje su najbolje bombonjere.


Ako kupovinu obavljate na našem sajtu, onda  će čokoadne bombone biti upakovane u kutije – dizajn birate jedan od ponuđenih i birate gotov mix čokoladnih dražeja koji želite.


Čokoladne bombone na poklon


Bombone od čokolade su uvek dobra ideja za poklon. One su ona mala doza luksuza koja ih distancira na tron i razlikuje od obične čokolade i običnih bombona.  Probajte da ih darujete jednom i poklanjaćate ih uvek. Kada vidite reakciju, one će postati osnova svakog vašeg narednog poklona uz koji eventualno možete smisliti i neki dodatak.


Eto, zbog svega gore navedenog su bombone od čokolade krajice među bombonama. 


Mi vas ne bismo dalje  u to ubeđivali.


 Probajte i ubedićete se sami.
Odaberite način plaćanja koji Vam najviše odgovara.

Platite online karticom, nalogom za prenos ili kešom pri dostavi. Izaberite metod koji Vama najviše odgovara.

Telefonska pomoć

Potrebna Vam je pomoć pri poručivanju? Imate još neka pitanja? Naše kolege će vam izaći u susret svakog radnog dana od 08:00 do 16:00. Slobodno nas pozovite na 011 7138021

100% sigurna kupovina

Možete biti potpuno sigurni kada plaćate preko interneta na našoj stranici. Vodimo računa o bezbednosti Vaših podataka i poštujemo Vašu privatnost.

Sve cene na ovom sajtu su prikazane u dinarima. Porez je uračunat u cenu. Trudimo se da svi proizvodi budu prikazani sa tačnim nazivima, specifikacijama, slikama i cenama.

Vaša korpa je prazna

Pregledajte naše kategorije i
sigurni smo da ćete naći šta tražite!