Bul. Zorana Djindjica 181a

11070

 

Beograd

Beograd

RS

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbine preko 4.000,00 dinara.

Torte od slatkiša na 3 načina

Torte od slatkiša su hit jer su savršene za svaku priliku. Otkrijte tri kreativna načina kako da ih napravite i probajte nešto novo.


U današnje vreme, kreativnost i originalnost su postale neizostavni elementi kada se radi o tortama za razne prilike. Jedna popularnih i praktičnih ideja za tortu je upravo - torta od slatkiša.


Možda se pitate kakve sad mi veze imamo sa tortama? 


Pa, sa tortama ne mnogo, ali sa slatkišima u vidu bombona imamo!


Šta torta sa slatkišima zapravo podrazumeva?


Torte od slatkiša mogu biti napravljene u tri različite varijante, a svaka od njih je remek delo za sebe.


  • Prva varijanta je jestiva torta koja je dekorisana slatkišima.  Osim što izgleda neverovatno, pruža i fantastičan ukus – slatko na kvadrat!
  • Druga varijanta je kartonska torta koja je punjena slatkišima, a idealna je za dekoraciju na dečijim proslavama ili drugim događajima.
  • Treća varijanta je aranžman od slatkiša, vina i cveća u obliku torte, koji predstavlja savršen poklon za neke malo ozbiljnije prilike i odrasle osobe.


U ovom tekstu ćemo se detaljno pozabaviti ovom trendi idejom za tortu i predstaviti vam neke ideje za torte od slatkiša koje možete sami napraviti.


Pa krenimo redom.

Dekoracija torte sa slatkišima


Niste vični ukrašavanju torti  u obliku crtanih likova, srculenca i kojekakvih oblika? 


Ma dovoljno je da umete da napravite tortu. Odozgo je ukrasite Candy universe slatkišima i gotova stvar.


U zavisnosti od toga koliko ste kreativni i vični ukrašavanju i rezultati će biti različiti. No, čak i da ste totalni amater – sa ovakvim dekorisanjem nećete puno pogrešiti.


torte od slatkiša


Sa sigurnošću vam možemo reći da  na dečijim rođendanima klinci prvo posegnu za ukrasima od slatkiša (znate, one figurice, cvetovi, slova...) U mnogo slučajeva ovi ukrasi samo izgledaju lepo, a ukus nije ništa posebno. Da ne pričamo da su nekad toliko tvrdi da ih je nemoguće savladati. 


Baš zato, nastala je ideja da se torte ukrase PRAVIM SLATKIŠIMA, onim koji su ne samo jestivi, nego i ukusni.


Mi predlažemo da to budu neke gumene bombone, ako želite da se poigrate bojama, a sasvim su prigodne i čokoladne bombone.


No, da ih ne biste samo prosuli na tortu, evo nekih ideja kako napraviti tortu od slatkiša.

Kako ukrasiti tortu sa slatkišima?


Gumene bombone se često koriste za dekorisanje torti, jer su lake za oblikovanje. Gumene trake, koje imate u našem boxu Slaninica od jednoroga možete koristiti za izradu ruža ili mašni. Od gumenih životninja možete napraviti celu jednu bajku na torti, a neku voćnu tortu možete dodatno obogatiti dekoracijom u vidu voćkastih gumenjaka.


Čokoladne bombone su takođe odličan izbor za dekorisanje torti, a posebno su pogodne za svečane prilike, jer one daju neku posebnu notu luksuza. Možete ih koristiti za pravljenje raznih oblika na torti, a najčešće se stavljaju na vrh torte. Takođe, možete ih koristiti i za pravljenje slojeva oko ivice torte.

Svečane torte sa slatkišima


Kada je u pitanju svečana torta sa slatkišima i tu možete biti kreativni. Na primer, za venčanje možete dekorisati tortu sa belim čokoladama i jagodama, a možete se odlučiti i za crvene gumenjake pa ih poređati u neke srca oblike, inicijale i ostale simbole ljubavi.


Na taj način će vaša torta biti ne samo ukusna, već i vizuelno impresivna.


Ako ste već za varijantu da se igrate bojama, igru možete nastaviti i van torte sa slatkišima. Primera radi, na slatkom stolu možete kombinovati različite crvene slatkiše, kao što su gumeni medvedići, lizalice, medenjaci, mafini i još mnogo toga.


U nekim specijalnim prilikama, od koristi će vam biti i sledeće varijanta torte od slatkiša.


Torta od kartona sa slatkišima


Već neko vreme nije dozvoljeno u vrtić doneti bilo kakvu tortu za detetov rođendan. Malo jer nije praktično, malo iz zdravstvenih razloga.  Tako je izmišljena torta od slatkiša za vrtić. 

U suštini, u pitanju je kartonska torta. Parčići torte od kartona su  kutije koje su punjene slatkišima. Svako dete dobije po kutijicu slatkiša umesto parčeta pravljene torte.


torta sa slatkišima


 Oni mogu biti gumeni ili čokoladni – a najbolje je da su Candy universe. Em su kvalitetni, em raznoliki.

Izrada torte od slatkiša

Za početak, potrebno je pripremiti kartonski okvir u obliku torte, koji se može napraviti od običnog kartona ili kartona u boji. Idealno je da pronađete neki tutorijal kako napraviti parčiće torte od kartona, tako da oni izgledaju kao isečeni delovi okrugle torte.


Zatim, unutar tih kartonskih kutija potrebno je ubaciti slatkiše. Naš savet je da kupite neku kesu slatkiša, bilo da hoćete čokoladne ili gumene i sipate ih u kartone ( još bolje u male kesice unutar kartona, kako se ne bi slatkiši prosuli pri otvaranju). Spojite sve parčiće u okruglu formu. Možete tako napraviti i torte na sprat. Nakon što ste napravili formu, dekorišete tortu. Ovde ne dekorišete slatkišima, nego kartonom.


Bombone možete naručiti klikom ispod.

Ova vrsta torte se često koristi za proslave u vrtićima ili školama, jer deca uživaju u slatkišima, a torta je ipak torta. Neizostavna je kao poklon za rođendan.


Aranžman od slatkiša u obliku torte


Kao što se može napraviti buket od slatkiša, tako se može napraviti i aranžman od slatkiša, cveća i vina u obliku torte . On predstavlja predivan i kreativan način da iznenadite svoje najbliže, prijatelje ili kolege. Ovaj aranžman je više torta od slatkiša za odrasle.


Kada se radi o izradi ovog aranžmana, postoji nekoliko koraka koje je potrebno slediti: 

  • Prvo, potrebno je odabrati pravi oblik i veličinu torte, u zavisnosti od broja ljudi za koje je aranžman namenjen. 
  • Zatim, potrebno je nabaviti različite vrste slatkiša, cveća i vino (ili neko drugo piće)  koji će biti uključeni u aranžman.


Slatkiši koji se koriste u ovom aranžmanu mogu biti od različitih vrsta bombona. Najbolje je ipak da to bude kutija sa slatkišima – može da posluži i kao baza za tortu.  Cveće može biti sveže ili veštačko, a vino se obično koristi za dekoraciju i upotpunjavanje izgleda.


Kada se svi elementi pripreme, potrebno je napraviti tortu. Kutija slatkiša može biti dno torte. Na nju postavite flašu vina. Oko vina poređajte ruže da dobijete formu torte. Vežete mašnom i to je to.


Ovaj aranžman je savršen za različite prilike, poput rođendana, godišnjica, proslava ili poklona za useljenje.


Torta od slatkiša u obliku brojeva


Kada su rođendani u pitanju ili neki jubileji, onda je prigodno da se istaknu i godine koje se proslavljaju. Kako drugačije nego brojem. Tada je torta od slatkiša u obliku brojeva pun pogodak.


Ova torta može biti prilagođena svakom broju, od jedan do stotinu, i može biti ukrašena različitim slatkišima kako bi odgovarala ukusu slavljenika. Ovo se može izvesti na dva načina.


U prvoj varijanti, kada se radi o izradi torte od slatkiša u obliku brojeva prvo je potrebno je odabrati oblik i veličinu torte u zavisnosti od broja koji se slavi. To može biti jedna ( ako je jednocifren broj) ili 2 manje torte kao osnova. Navijamo da slavite i sa 3 cifre na isti način😉!


 Dakle, torta je u obliku broja, samo je odozgo ukrasite slatkišima.


Druga varijanta je da torta bude bilo kog oblika, ali da samo dekoracija bude u obliku cifre. Potrebno je odabrati i pažljivo rasporediti bombone tako da formiraju oblik broja.


Torta od slatkiša u obliku srca


Torta od slatkiša u obliku srca je romantična i slatka ideja za posebne prilike kao što su Dan zaljubljenih ili godišnjica veze.


A kako je napraviti?


Prvo, potrebno je napraviti oblik srca od kartona ili drugog materijala koji će služiti kao okvir za tortu. Zatim, potrebno je pripremiti slatkiše koji će biti korišćeni za dekoraciju torte. Razume se, njih naručite u našem shopu, jer ne možete ljubav izraziti bilo kakvim slatkišima. Neka budu posebni, jer na taj način vaš znak pažnje šalje adekvatnu poruku onome ko prima poklon.


Bez obzira koji je povod u pitanju: rođendan u vrtiću , venčanje ili nešto deseto – jedno je sigurno: 


Nema dobre torte od slatkiša, bez dobrih slatkiša!


Oni su ono prvo što će se pojesti sa ovakve torte, zato birajte najbolje, jer znate i sami.... prvi utisak ( a u ovom slučaju zalogaj) je najbitniji.


Gde naći najbolje slatkiše za tortu?


Candy universe je mesto koje tražite. Možete nas potražiti na štandovima na ovim lokacijama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu:  kontakt


U tim gradovima možete poručiti slatkiše preko Wolt i Glovo ekipe.


Za sve ostale – tu je naš online shop slatkiša.


Mada, ako nas pitate, pored ovakvih bombona 🤤, torta vam i ne treba!


Odaberite način plaćanja koji Vam najviše odgovara.

Platite online karticom, nalogom za prenos ili kešom pri dostavi. Izaberite metod koji Vama najviše odgovara.

Telefonska pomoć

Potrebna Vam je pomoć pri poručivanju? Imate još neka pitanja? Naše kolege će vam izaći u susret svakog radnog dana od 08:00 do 16:00. Slobodno nas pozovite na 011 7138021

100% sigurna kupovina

Možete biti potpuno sigurni kada plaćate preko interneta na našoj stranici. Vodimo računa o bezbednosti Vaših podataka i poštujemo Vašu privatnost.

Sve cene na ovom sajtu su prikazane u dinarima. Porez je uračunat u cenu. Trudimo se da svi proizvodi budu prikazani sa tačnim nazivima, specifikacijama, slikama i cenama.

Vaša korpa je prazna

Pregledajte naše kategorije i
sigurni smo da ćete naći šta tražite!