Znak pažnje: mali gest koji puno govori

Znate li da mali znak pažnje ponekad može snažno uticati na izgradnju odnosa sa drugim ljudima? Saznajte kako da izgradite trajne veze uz pomoć njih.


Šta je znak pažnje?


Znaci pažnje mogu biti svašta. 


Da vam sad kažemo da nacrtate jedan, neki od vas bi možda nacrtali i onaj saobraćajni trougao sa znakom uzvika u sredini, koji uglavnom skreće pažnju na neku opasnost. Mi bismo vam, sa druge strane, verovatno nacrtali razne bombone, jer su nama šarenilo, slatkiši, ljubav i znaci pažnji u smislu pokazivanja ljubavi i brige prema drugima jedina preokupacija.


Zato ćemo mi u nastaviti o ovoj temi u našem kontekstu. Opasnostima neka se bave drugi, to nije naš fah.


Nastavite da čitate, jer će vam kad tad zatrebati saveti koji slede.


Dakle:


Znak pažnje je gest kojim nekoj osobi ukazujemo pažnju.


To može biti neki simboličan poklon, može biti neka usluga ili bilo šta što ispunjava ovu nameru.


Šta ga razlikuje od drugih poklona?


Znakove pažnje pružamo onda kada želimo da neverbalno dopunimo zahvalnost, ljubav, brigu, da usrećimo nekoga sa povodom ili bez njega. Dakle, obično idu uz neku emociju. Njima faktički jačamo i produbljujemo veze sa drugim ljudima i jedini njihov cilj je – iskazati pažnju. 


Sa druge strane, kada su pokloni u pitanju, oni imaju i druge povode. Ti povodi mogu biti:


Kod njih je glavni motiv poklanjanja povod – a ne pažnja sama po sebi . Nekad se kupuju i samo radi reda.


Znaci pažnje, sa druge strane, mogu da se pružaju i bez povoda. Zapravo, ako nas pitate, trebalo bi da ih pružamo jedni drugima svaki dan. 


Ono što još razlikuje ova simbolične znake pažnje od drugih poklona jeste i njihova finansijska vrednost i činjenica da svako može da ih pruži. 

 

Priznaćete, da vam neko pokloni jahtu, verovatno to baš ne biste nazvali „samo malom pažnjom“ i sigurno ste svesni da malo ko može da vam tako nešto priušti. Kada bismo luksuzom pokazivali emocije, mnogi bi ostali uskraćeni za pokazanu pažnju. Takođe, ovo se već prilično blisko graniči i sa potkupljivanjem, posebno ako su u pitanju korporativni pokloni ili ako, recimo,  tražite rešenje šta kupiti doktoru za znak pažnje.


Ne bismo da zvučimo kao da hejtujemo ovakve poklone i da smo zavidni. Daleko od toga! Neka vam je što više osoba koje mogu da vam pažnju upute na luksuzan način, ali onu koja iza sebe krije iskrenu zahvalnost, ljubav brigu... No, realnost najčešće nije baš svima takva.


Srećom, znaci pažnje mogu biti i nematerijalni – recimo vreme koje posvetimo nekome, poziv kojim pokažemo da mislimo na nekoga, ubran cvet, nacrtan crtež kao poklon za mamu.


mali znak pažnje


A mogu da budu i ukusni i slatki, kao što je recimo kutija sa slatkišima.


znak pažnje


Idealan poklon za znak pažnje


Do sada smo već pisali o tome kako naći savršene ideje za poklone, ali šta sad da radite sa znacima pažnje, kada oni, sudeći po svemu, nisu isto što i bilo koji poklon?


Zapravo, nema potrebe da komplikujete.


Prvi i najvažniji aspekt poklona kao izraza pažnje, brige, ljubavi i poštovanja je - iskrenost. Kada darujemo poklon sa iskrenim osećanjima i željom da obradujemo drugu osobu, to će biti očigledno u našem gestu, bez obzira na vrednost ili veličinu poklona.


Drugi važan aspekt ove priče je  - ne očekivanje bilo čega za uzvrat.


Ipak, imajte na umu i kome dajete ovakav poklon. Nije isto ako to činite nekome sa kim ste u emotivnoj vezi i nekome koga površno znate, ali recimo želite da mu se poklonom nekako zahvalite, kao što je recimo situacija kada kupujete poklon za razrednu.


Zato, evo konkretnijih  predloga.


Simboličan znak pažnje za sve prilike


Bez obzira da li je osoba kojoj dajete ovaj vid poklona neko ko vam je blizak ili ne, neki pokloni su standradni . Međutim, neki su i previše standardni, toliko da su već izlizani i bezveze. Primera radi, kafa i obična čokolada. Nije da je ovo loše,  nego je toliko korišćeno da je već više "poklon radi reda", a ne "radi pažnje". 


Mi imamo drugačiji predlog. Neka bude bombonjera!


No, ni sve bombonjere nisu iste.


Mi smo ih pravili da budu pune. Takođe, ne moraju da budu samo od čokoladnih bombona. U njima mogu biti i gumenjaci.


simbolican znak paznje


Simboličan znak pažnje može biti i piće ( vino je uvek elegantan poklon) , kao i cvetni aranžaman. Ako nas pitate, kada su aranžamni u pitanju, mi glasamo za bukete od slatkiša.


Najčešće znakove pažnje ipak dajemo onima do kojih nam je posebno stalo, pa u nastavku evo par takvih primera.


Mali znak pažnje za dečka


Nisu samo pokloni za dan zaljubljenih u pitanju. Dobro je znati kako i čime obradovati dečka i onda kada se ne nada.


Ovde je već situacija sa izborom malo labavija, jer kada sa nekim provodite vreme i zaista mu pružate pažnju, posmatrate i slušate njegove želje i snove, onda je lako naći i znak te pažnje – nešto što je možda pomenuo da bi mu bilo korisno, ali nikako da to sebi obezbedi.


Ovde pročitajte kako naći idealan poklon za muškarce.


Ako je dečko ipak preduzimljiv po tom pitanju, pa vrlo brzo sam sanira sve sve svoje prohteve, snove, ništa zato. Uvek mu možete kupiti omiljene bombone u „zaljubljenoj kutiji“ .  To se često sanja i želi, a potrošna je roba, pa dobro dođe.

Mali znak pažnje za devojku


Tražite romantičan poklon za devojku?


Možda već znate šta bi to moglo biti, jer je jako dobro poznajete. Možda još ne znate, ali sada ćete da saznate šta je uvek dobro pokloniti kao mali znak pažnje, jer stavlja osmeh na lice.


Odgovor je - čokolada! Ne, ne bilo koja - nego Ljubinka!


Ona je, verujte nam, pravi izbor. Znate zašto? Ona ima moć da govori bez reči sve ono što bi se rečima možda i pokvarilo.


U pitanju su ručno rađene čokolade napravljene sa najfinijom belgijskom čokoladom.  


U obzir mogu doći i čokoladne dražeje, jer ima ih više pa se lakše dele. To je uostalom i najbitnije kada je pažnja u pitanju – da se neograničeno deli.  


Ljubinka vas čeka na ovim linkovima ispod.

Da zaključimo za kraj. 


Znaci pažnje su simbolički izrazi one vrste emocije koju želimo da pokažemo. 


Ipak, da budemo iskreni, samu emociju oni ne mogu da zamene. 


Pružajte ljubav, brigu, pažnju, zahvalnost svojim gestovima i svojim ponašanjem. To je način da učinite svet ljubaznijim i toplijim.


Povremeno, onako bez povoda i praznika, pošaljite i neki opipljiv znak svega toga, da progovori umesto vas. Još je bolje ako nije samo opipljiv, nego i ukusan kao što su Candy universe slatkiši.


Mali znaci pažnje imaju veliku snagu. Bilo da se radi o sitnom iznenađenju, toplim rečima ili pažljivo odabranom poklonu, oni mogu graditi međuljudske odnose, jačati poverenje i stvarati trajne veze


Zašto ne biste već danas, bez povoda, to nekome pokazali?

Odaberite način plaćanja koji Vam najviše odgovara.

Platite online karticom, nalogom za prenos ili kešom pri dostavi. Izaberite metod koji Vama najviše odgovara.

Telefonska pomoć

Potrebna Vam je pomoć pri poručivanju? Imate još neka pitanja? Naše kolege će vam izaći u susret svakog radnog dana od 08:00 do 16:00. Slobodno nas pozovite na 011 7138021

100% sigurna kupovina

Možete biti potpuno sigurni kada plaćate preko interneta na našoj stranici. Vodimo računa o bezbednosti Vaših podataka i poštujemo Vašu privatnost.

Sve cene na ovom sajtu su prikazane u dinarima. Porez je uračunat u cenu. Trudimo se da svi proizvodi budu prikazani sa tačnim nazivima, specifikacijama, slikama i cenama.

Vaša korpa je prazna

Pregledajte naše kategorije i
sigurni smo da ćete naći šta tražite!