Šarene bombone: raj za nepca i za oči

Odoleti kupovini kada su šarene bombone u pitanju , gotovo da je neizvodljivo i zahteva nadljudski napor. Zašto i šta nas to mami? Evo u čemu je tajna.


gomila šarenih bombona


Šarene bombone mame nas na dva načina: svojim izgledom i svojim ukusom.


Naravno,  šarenilo je ono što ostavlja prvi utisak i budi želju kojoj se teško odupreti.


Vizuelni momenat je kod slatkiša bitniji nego što mislite. Čist primer za to su vam pokloni od slatkiša. Ma koliko da su šarene bombone lepe same za sebe, upakovane u običnu kesu su ipak  - samo bombone. Sasvim je druga priča kada je i pakovanje slatkiša lepo – onda imate jedan savršen poklon koji se uvek uklapa u sve prilike. Zato pročitajte više o tome kako upakovati slatkiše.


Sve tajne privlačnosti šarenih bombona


Nema osobe koje se ne ozari kada na gomili vidi puno šarenih bombona. Sam taj prizor asocira na radosne trenutke i slavlja i nije ni čudo što su ovakve poslastice često posluženje na slatkim stolovima.


U čemu je njihova tajna?


Jedan deo svakako je u bojama koje bude maštu. Nije neobično da se pomoću njih rade razne dekoracije, bilo da je u pitanju torta sa slatkišima ili neki drugi aranžman.


Ali nije samo tu caka.


  • Oblici šarenih bombona su raznoliki: od tradicionalnih kvadratnih ili okruglih, do kreativnih i zabavnih oblika poput zvezda, srca, automobila, životinja, voća i mnogih drugih. Ovakve bombone prosto bude maštu.
  • Ukusi šarenih bombona su šarenoliki: Od klasičnih voćnih ukusa poput jagode, limuna, pomorandže i maline, do egzotičnih  poput manga, ananasa, marakuje ili borovnice, mogućnosti su beskrajne. Tu su i one ljute bombone mentola, ali i čuvene kisele bombone.  
  • Tekstura šarenih bombona:  Tu su gumene bombone, tvrde i žele bombone, kao i karamele. A da se razumemo, i čokoladne bombone mogu da budu višebojne, ako ne baš šarene.


Vidite, nije to neka specijalna tajna zbog koje padamo na šarm ovih poslastica. I izgled i ukus nas mame. Jasno je onda zašto su šarene bombone neodoljive.


No, slatkiši nisu oduvek bili takvi...


Razvoj šarenih bombona


Prvi korak prema modernim šarenim bombonama dogodio se u srednjem veku, kada su slatkiši počeli da se izrađuju od šećera. Pre toga bili su kombinacija meda i orašastih plodova.  U to vreme, šećer je bio retka i skupa namirnica, pa su slatkiši bili rezervisani samo za bogate slojeve društva


Prva poznata vrsta šarenih bombona pojavila se u 17. veku u Francuskoj. Ovi slatkiši su bili poznati kao "dragées" i bili su izrađeni od badema koji je bio obložen šećernom glazurom. Glazura je bila obojena različitim bojama. Dragées su postale popularne u aristokratskim krugovima, a kasnije su se proširile i među ostalim slojevima društva.


Sa razvojem novih tehnologija i industrijske proizvodnje slatkiša, mašta je proradila dodatno. Proizvođači slatkiša su eksperimentisali s raznim oblicima, ukusima, teksturama i bojama, stvarajući sve više vrsta  bombona.


Danas, šarene bombone dolaze u mnogobrojnim varijantama. Njihova popularnost ne bledi – a i kako bi kada su toliko šarene  i primamljive.


Candy universe štandovi i kutije sa slatkišima poznati su upravo po tome: šarenilo koje mami i kome je teško odoleti. Posebno još kad znate da se jede i da je slatko.


Evo koje sve šarene bombone postoje.


Gumene šarene bombone


Šarene gumene bombone su postale neizostavni deo slatke ponude. One dolaze u širokom spektru ukusa poput voćnih, mentola i mnogih drugih. Svaki ukus ima svoju prepoznatljivu boju, čime se stvara privlačan i šaren izgled slatkiša. Vremenom su postale popularne i zbog raznih oblika u kome se prave: mevedići, mini koka-kola flašice, pingvini, šargarepe, maline i kupine, trake i špagete. Ne moraju biti jednobojne. Zapravo, ima i onih koje u sebi imaju sve dugine boje.


šarene bombone


Njihova specifična tekstura omogućava dugotrajno uživanje i postepeno oslobađanje ukusa.


Šarene svilene bombone


Tvrde svilene bombone možda nisu spetakl po pitanju ukusa, ali mame svojim šarenilom. Specijalna tehnologija razvlačenja šećerne mase čini da se presijavaju, kao da su od svile, a kada se tome dodaju i boje, onda one postaju pravi ukras.

M&M bombone u raznim bojama

Ovo je, moglo bi se reći, savremena varijanta nekadašnjih francuskih dražeja. Ove poslastice prepoznatljive su upravo po tome što su njihovi omotači raznobojni. Mogu biti punjene čokoladom, kikirikijem, ali šećerna glazura je  u boji. 


šareni slatkiši


Od početne ideje, došlo se do mnogo varijanti slatkiša koji asocriaju na čuvene M&M bombone.  Možda niste znali, ali na našim štandovima možete naći raznobojne dražeje od badema i čokolade, koje su inspirisane ovim bombonama. Hm... ili je možda to inspirisanje ipak bilo obrnuto, imajući u vidu kako su nastale prve šarene bombone?

 Nije ni važno. Ko hoće neka diskutuje o tome, ko neće neka samo jede i uživa.


Raznobojne žele bombone


Još jedan vid bombona koje su poznate po bojama i šarenilu su – žele bombone. Po svojoj strukturi, nalik su pomalo na gumene bombone, s tim što se ne rastežu i lakše se tope. Napravljene su na bazi želatina i šećera, a tome se pridodaju obično voćne arome i boje. Mogu se praviti u raznim oblicima. 


Čokoladne šarene bombone


Ko kaže da spektar boja čokoladnih bombona nije velik?  Za početak, M&M bombone su, faktički, čokoladne. No, i mimo njih, čokoladne dražeje mogu biti prelivene belom čokoladom, mlečnom, roze ruby čokoladom, crnom ili tamnom čokoladom. Belgijske praline su prava mala čokoladna remek dela u više boja, napravljena od belgijske čokolade i senzacionalnih punjenja, a posebna priča mogu da budu uskršnja jaja od čokolade posuta šarenim mrvicama ili pak punjena šarenim bombonama.


šarene bombone od čokolade


Šarene bombone na meru


Jedan od najvećih problema, kada vidite raznovrsnost i šarenilo bombona na jednom mestu jeste – koje bombone izabrati? Kojem ukusu ili izgledu dati prioritet i zašto? 


Kako god da izaberete, nekako ostanete razočarani, jer je toliko ukusa i boja koje mame, a koje niste probali.


Mi smo napravili kompromisno rešenje! Zapravo, 2 vrste rešenja, jer gde ima volje da se nađe rešenje ima i više načina: 


  • Na našim štandovima kupujete bombone na merenje po jedinstvenoj ceni i po sistemu pick and mix. To znači da možete totalno da se prepustite šarenilu bombona i svaku koja vas šarmira da iz pregrade strpate u kesu. Merimo količinu i množimo sa jedinstvenom cenom bombona. Sa našeg štanda mušterije odu vidno zadovoljne i rado se vrate po još. Pogledajte gde se sva oni nalaze: kontakt
  • Za one kojima naši štandovi nisu blizu, naš online shop i Candy universe kutije sa slatkišima su rešenje. Posetite ga na ovom linku: Candy universe shop


Indrustrija šarenih bombona neprestano se razvija i donosi nove trendove i inovacije. Proizvođači slatkiša stalno eksperimentišu s novim ukusima, oblicima i načinima pripreme šarenih bombona. Osim tradicionalnih voćnih ili slatkih ukusa, sve više se pojavljuju inovativni ukusi poput kokos-limeta, bobičasto voće i bela čokolada, slane karamele ili čak kombinacije nekoliko ukusa u jednoj bomboni.


Takođe, novi trendovi uključuju i organske, bezglutenske ili bezšećerne varijante šarenih bombona, sve u nameri da se zadovolje potrebe potrošača.


Šta da vam kažemo...Uzalud se opirete. Jednostavno, predajte se i prepustite se uživanju za sva čula koja šarene bombone mogu da probude.


Odaberite način plaćanja koji Vam najviše odgovara.

Platite online karticom, nalogom za prenos ili kešom pri dostavi. Izaberite metod koji Vama najviše odgovara.

Telefonska pomoć

Potrebna Vam je pomoć pri poručivanju? Imate još neka pitanja? Naše kolege će vam izaći u susret svakog radnog dana od 08:00 do 16:00. Slobodno nas pozovite na 011 7138021

100% sigurna kupovina

Možete biti potpuno sigurni kada plaćate preko interneta na našoj stranici. Vodimo računa o bezbednosti Vaših podataka i poštujemo Vašu privatnost.

Sve cene na ovom sajtu su prikazane u dinarima. Porez je uračunat u cenu. Trudimo se da svi proizvodi budu prikazani sa tačnim nazivima, specifikacijama, slikama i cenama.

Vaša korpa je prazna

Pregledajte naše kategorije i
sigurni smo da ćete naći šta tražite!