Kreativni pokloni – jedinstven način da izrazite pažnju

Kreativni pokloni su način da uobičajene poklone podignemo na viši nivo. Evo nekoliko ideja kako da ih napravite sa slatkišima.


Za razliku od nekih poklona koji se poklanjaju „radi reda“ , radi podmićivinja i sličnih ne baš najsjajnijih namera, kreativni pokloni su ipak nešto drugačiji. Oni su izrazi ljubavi, znak pažnje i maštovitosti i pokazuju da ste uložili vreme i trud kako biste stvorili nešto jedinstveno i posebno za nekoga ko vam je drag, bilo da je u pitanju kretivan poklon za voljenu osobu, rođake ili pak kreativan poklon za razrednu.  Nećete se upuštati nabavku ili pravljanje kreativnih poklona ako kupujete poklon  „radi reda“ – jer za njih ipak treba malo više truda koje „radi reda“ niko nije spreman da uloži.


U svetu gde nam je svaki korak preplavljen materijalnim stvarima i sve je teže naći ideje za poklon, kreativni pokloni sjaje poput dragocenih dijamanata. 


Oni ne moraju nužno biti skupi, ali su unikatni, nezaboravni. 


Zato što  prevazilaze očekivanja.  izazivaju i dublje emocije. Ne svode se samo na materijalnu vrednost, već stvaraju iskustva i uspomene koje traju čitav život.


kreativni pokloni


Mogu li vam slatkiši u tome pomoći?


Svakako, a evo i kako.


Čudesna veza bombona i kreativnosti


Možda niste razmišljali o tome da spojite slatkiše i kreativnost, ali nakon ovog teksta verovatno hoćete.


Kreativni pokloni mogu u isto vreme da budu i malo umetničko delo i poslastica. Istina, neki slatkiši su atraktivni i originalna kreacija sami po sebi. Dovoljno je samo da pogledate šta sve kod nas ima u kategoriji gumenih bombona pa da momentalno dobijete inspiraciju da od njih nešto napravite. Informišite se i kako upakovati slatkiše i pola posla je gotovo.


Sa druge strane, ne moraju da budu ništa komplikovano. Nekad je dovoljno samo da kutiji sa slatkišima dodate neki lični pečat i eto poklona bez premca


Pa, zašto da ne!


U nastavku ovog teksta,  predložićemo vam neke manje i neke više kreativne ideje za poklone sa slatkišima, a u skladu sa različitim povodima kojima mogu biti namenjeni.


Spremni?


 Kreativni pokloni za dečka ili devojku


Tražite poklon za muškarca? Ili možda kretivan poklon za devojku do koje vam je stalo? 


Evo nekoliko ideja koje su univerzalne kada vam treba kreativan poklon za voljenu osobu:


 • Prvi korak je, svakako, odabir omiljenih bombona i slatkiša : Zapamtite najdraže ukuse slatkiša vaše voljene osobe, bilo da su to čokoladni bomboni ili gumeni. Napunite kutiju raznim vrstama tih slatkiša.
 • Dodavanje posebnih poruka ili slika na kutiju: Možete napisati slatke poruke staviti neke zajedničke fotografije koje su vam posebne ili nešto slično što vas povezuje.
 • Personalizacija u skladu sa interesima ili hobijima. Na primer, ako je on strastveni najvijač Crvene zvezde, možete izabrati gumenjake u bojama njegovog omiljenog tima. Ako je ona strastveni ljubitelj čokolade – izaberite joj neku nesvakidašnju ručno pravljenu čokoladu. 

Evo predloga i za jedno i za drugo: Kreativni pokloni za drugaricu


Kad je riječ o poklonima za najbolju drugaricu, želimo da oni odražavaju našu bliskost, ljubav i zahvalnost prema njoj. 


Evo ideja za originalne poklone u ovom slučaju.


 • Odabir omiljene vrste bombona se podrazumeva
 • Dodavanje motivacionih poruka ili inspirativnih citata o drugarstvu na kutiju
 • Tematski pokloni vezani za zajedničke uspomene: Na primer ako ste zajedno putovale na neko mesto, možete koristiti motive ili boje tog mesta.
 • Ekskluzivni slatkiši u posebnom pakovanju. To mogu biti ručno rađene čokolade iz limitirane verzije ili pak kutija nafinijih pralina upakovana u neku neobičnu lepu kutiju koja kasnije može imati i drugu namenu. Recimo, za čuvanje nekih sitnica vezaniih za vaše drugarstvo kao što su ulaznice za koncerte na kojima ste bile, puškice koje ste u školi slale jedna drugoj i tako neke sitnice koje ćete jednog dana prepričavati.


Kreativni pokloni za rođendan


Rođendan je jedan od najposebnijih trenutaka u godini kada slavimo život i mnogi će se složiti da su slatkiši najbolji pokloni za rođendan.  


Želite da bude kreativno, a slatko? Evo ideja:


 • Dodavanje rođendanskih čestitki na kutiju:  Možete napisati posebne poruke ili citate koji će razveseliti osobu kojoj je rođendan. Nemojte ne bude baš ono klasično „srećan rođendan“ . Ako ćete tako, možete odmah kupiti kod nas kutiju slatkiša na kojoj to piše. Vi ipak pravite kreativan poklon pa na sve to dodajte i nešto lično, začinjeno sa malo duhovitosti.

ideje za kreativne poklone


 • Tematski pokloni vezani za broj godina. Na primer, ako je osoba koja slavi rođendan puni 20. godina, možete napraviti kutiju sa bombonama u obliku broja 20.
 • Torta od slatkiša. Umesto tradicionalne rođendanske torte, možete iznenaditi osobu kojoj je rođendan tortom napravljenom od raznih slatkiša. To može biti tradicionalna torta ukrašena bombonama ili pak napravljena kutija u obliku torte, punjena raznim bombonama.
 •  Personalizovane  čokoladice na poklon – mogu imati kretivan omot, a mogu biti i obične, ali kreativno upakovane.
 • Slatki sto i žurka iznenađenja. Nekad je gest najveći poklon. Napravite tajnu rođendansku žurku i na njoj napravite slatki sto za sve goste. Verujte da će se to iznenađenje prepričavati godinama, a to je i najveća draž kreativnih poklona.


Kreativni pokloni za Dan zaljubljenih


Dan zaljubljenih je poseban dan posvećen ljubavi i romantci. To je prilika da izrazimo svoja osjećanja prema voljenoj osobi na poseban način. Slatki gestovi su sastavni deo ovog dana i nekako se očekuju kao poklon za Dan zaljubljenih, ali kreativni pokloni za ovaj dan mogu da budu – neočekivani.


Ideje za romantični poklon za devojku:

 • Odabir slatkiša u obliku srca ili crvene boje. Za Dan zaljubljenih, odaberite bombone i slatkiše koji su u obliku srca ili imaju romantične motive. Ove slatkiše možete kombinovati u romantičnoj kutiji koja će izgledati šarmantno i privlačno. 
 • Slatkiši u obliku ruža i cvetova: Iznenadite voljenu osobu slatkišima koji su oblikovani u vidu buketa od slatkiša.  Ovo će dati poseban šarm poklonu.
 • Možete tome dodati i neki kreativan gest, recimo način na koji poklanjate, mesto na kom poklanjate mogu da budu posebni po nečemu.


Šta je ključno kada su kreativni pokloni u pitanju?


Kreativnost u poklanjanju je uvek dobrodošla. No, nekada ona pored spretnosti i ideja, zahteva i puno vremena za izradu.  


U tom slučaju, imate 2 opcije:

 • da počnete dosta ranije da planirate i  da pravite „uradi sam poklon“ i tako "kupite vreme".
 • da kupite gotove kutije sa slatkišima i samo ih doradite nekom porukom. Kada su Candy universe kutije sa slatkišima u pitanju, one su kreativne same po sebi, a slatkiši u njima definitivno nisu nešto što se može naći na svakom ćošku, pa će zadovoljiti tu kreativu koju tražite.


Kreativni pokloni imaju sposobnost da nas izvuku iz svakodnevnice. Oni nas podstiču da razmišljamo van ustaljenih okvira i da pronađemo nove načine da izražavamo svoju pažnju i ljubav prema drugima. Oni nas podsećaju da život treba doživeti sa dozom humora i originalnosti. Nisu predvidljivi, pa izazovu iznenađenje i zato se dugo pamte.


Candy universe slatkiši, bilo da su bombone na meru ili kutije sa slatkišima, često su deo kreativnih darova. Naručite ih na našem shop-u i rado ćemo biti deo i vašeg kreativnog poklona. Pored online poručivanja, možete posetiti i naše štandove koji se nalaze u Nišu, Kragujevcu, Novom Sad i Beogradu. Detaljnije o tome gde se nalaze imate ovde.


Ideje za kreativne poklone smo vam dali. Maštu uposlite vi – a mi imamo slatkiše!

Odaberite način plaćanja koji Vam najviše odgovara.

Platite online karticom, nalogom za prenos ili kešom pri dostavi. Izaberite metod koji Vama najviše odgovara.

Telefonska pomoć

Potrebna Vam je pomoć pri poručivanju? Imate još neka pitanja? Naše kolege će vam izaći u susret svakog radnog dana od 08:00 do 16:00. Slobodno nas pozovite na 011 7138021

100% sigurna kupovina

Možete biti potpuno sigurni kada plaćate preko interneta na našoj stranici. Vodimo računa o bezbednosti Vaših podataka i poštujemo Vašu privatnost.

Sve cene na ovom sajtu su prikazane u dinarima. Porez je uračunat u cenu. Trudimo se da svi proizvodi budu prikazani sa tačnim nazivima, specifikacijama, slikama i cenama.

Vaša korpa je prazna

Pregledajte naše kategorije i
sigurni smo da ćete naći šta tražite!